Den sidste Neandertaler

•Endelig på dansk.
•Bogen som har taget hele verden med “storm” om fortællingen om den sidste Neandertaler, og den nyeste forskning kædet sammen i en medrivende roman.
•Forrygende fortælling om to kvinder, adskilt af 40.000 år.
•Læs og bliv klogere på om vi har noget til fælles med Neandertalerne.

Skrevet lige så medrivende som HULEBJØRNENS KLAN (J.Auels) om forhistorien.

Kan læses af alle.

En medrivende fortælling om to kvinder, adskilt af årtusinder, men forbundet af en skelsættende, personlig rejse, der forandrer dem begge.

Den anerkendte forfatter Claire Cameron trækker på de nyeste videnskabelige data i sin udforskning af et misforstået folkefærd, og hun fortæller en velresearchet, spændende og dybt bevægende historie, der opfordrer os til at se med nye øjne på, hvad det vil sige at være menneske

40.000 år tilbage i fortiden lever den sidste neandertalerfamilie en omvandrende tilværelse. Efter et knusende hårdt år er de meget få, men Pige, den ældste datter, er lige ved at blive voksen, og hendes familie beslutter at gøre den årlige vandring familiernes mødested for at finde en mage til hende. Men den nådesløse natur kræver snart sine ofre, og Pige står alene med at tage sig af hittebarnet Skravl.

Alligevel begiver hun sig ud for at finde de få, der måtte være tilbage af hendes art. Da vinterens farer hastigt nærmer sig, forstår Pige, at hun har en sidste chance for at redde sit folk, men at det kan koste dyrt.

I nutidens verden arbejder arkæologen Rosamund Gale om kap med tiden til langt ind i sin graviditet for at blive færdig med at udgrave de netop fundne rester af et neandertalerskelet, før hun skal føde sit barn.

Fortællinger om forhistoriske mennesker har tryllebundet læsere i evigheder – eller i hvert fald siden udgivelsen af Jean Auels fænomenale bestseller Hulebjørnens klan fra 1980.

Claire Camerons fængslende, nye roman Den sidste neandertaler udforsker samme periode med betydelig større litterær kunnen … Denne levende og til tider melankolske roman afslører, hvor meget vi har med fra dem, der levede længe før os. – USA TODAY

Varekategorier: ,

Om forfatteren Claire Cameron

Claire Cameron er født i 1973 og voksede op i Toronto. Hun studerede historie og kultur på Queen's University. Hendes første roman var den intense spændingsroman The Line Painter. Hendes anden roman, The Bear, blev en bestseller i Canada og en række andre lande, og filmrettighederne er under forhandling. Romanen var longlisted til den litterære pris Baileys Women’s Prize for Fiction. Camerons tekster er blevet bragt i The New York Times, The Globe & Mail, The Los Angeles Review of Books samt The Rumpus. Hun er fast skribent på det litterære website The Millions. Hun bor i Toronto sammen med sin mand og sine to sønner