Uhyre

  • Jagten på Loch Ness – uhyret er sat i gang for få genrejsning i familien..
  • Kæmpe drama på tværs af familien og generationer for at få æren genrejst.
  • Bør læses af både kvinder og mænd.
  • Solgt til udgivelse i 18 lande
  • Af forfatteren til Vand til elefanterne, som er udgivet i 44 lande, har solgt over 4 mio. eksemplarer og er filmatiseret

Efter at have lavet offentlig skandale i de finere kredse i Philadelphia nytårsaften 1942, afskæres Maddie og Ellis Hyde finansielt af Ellis’ far, en tidligere oberst, som i forvejen skammer sig over, at hans søn ikke kan tjene i 2. verdenskrig pga. farveblindhed.

Til Maddies rædsel beslutter Ellis, at den eneste måde, han kan genvinde sin fars agtelse (og generøsitet) på, er at lykkes i en ekspedition magen til den, hans far forsøgte, som mislykkedes og offentligt skandaliserede ham: han vil jage det berømte Loch Ness-uhyre, og når han finder det, vil han genrejse faderens navn og dermed vinde sin fars gunst (og pengepung) tilbage.

Sammen med deres ven Hank, drager Maddie og Ellis til Skotland, mens krigen raser omkring dem. Efter en sønderrivende sejlads tværs over Atlanterhavet slår de sig ned på en lille lokal kro. Hver dag tager de to mænd ud for at finde uhyret.

Væk er butlerne og kaviaren, i stedet er der hårdt arbejde og madrationeringer – også for Maddie, som nu alene i et fremmed land må finde ud af, hvem hun er, og hvad hun vil med sit liv.

Efterhånden som de to mænds resultater udebliver, bliver de mere og mere frustrerede og mere og mere uvelkomne i den lille landsby ved søen. Maddie derimod vinder de lokales venskab til sin ægtemands store fortrydelse. Han synes, at det er under deres værdighed. Langsomt afdækkes Ellis’ sande jeg, og Maddie må finde sig i hans voksende frustration og galskab, som i sidste ende truer hende på livet.

Varekategorier: ,

Om forfatteren Sara Gruen

Sara Gruen blev en litterær superstjerne med Vand til elefanterne, som er udgivet i 40 lande og nu er blevet filmatiseret med Reese Witherspoon og Robert Pattinson i hovedrollerne. Vand til elefanterne har fået en række priser og blev blandt andet kåret til årets bog i 2007 af Booksense, som er en sammenslutning af uafhængige amerikanske boghandlere. Abehuset er en underholdende roman, der samtidig giver et sjældent indblik i dyreverdenen. På samme måde som i Vand til elefanterne fortæller Sara Gruen en tankevækkende historie om et rørende forhold mellem mennesker og dyr.Hun har også skrevet romanerne Riding Lessons og Flying Changes. Sara Gruen bor i Illinois med sin mand, tre børn og et menageri af katte, hunde, geder og heste.

Andre bøger af forfatteren