Den svære samtale – det behøver det ikke at være

Den svære samtale – det behøver det ikke at være

Mange anser det for en falliterklæring at skulle tage kontakt til en psykolog, og derfor er der også mange, der venter alt for længe med at søge hjælp. Stort set alle vil på et tidspunkt få brug for at tale med en psykolog. Det er helt normalt, men derfor kan det alligevel føles overvældende at skulle tale med et fremmed menneske, om det, der gør ondt i livet. Læs her, hvordan du får gang i den svære samtale.

 

Find den rigtige psykolog

Nogle psykologer har specialiseret sig i parterapi, andre i depression og angst eller i klienter, der har været udsat for misrøgt. Hvad end dit problem er, er der helt sikkert en psykolog i København, der står på spring til at hjælpe dig. Undersøg hvem, der passer bedst til dig og vælg den rigtige til at hjælpe dig igennem en behandling, der virker. Det vigtigste er, at du føler dig tryg ved din psykolog, så du ikke holder dig tilbage i terapien.

 

Tal med andre

Noget af det, der gør det svært at tage kontakt til en psykolog i KBH, er følelsen af at være forkert på den. At indrømme at alt ikke er i den skønneste orden, kan for nogen ligefrem være skammeligt. Det skal det ikke være. Der er intet at skamme sig over. For nogen er det en stor hjælp at tale med andre, det kan for eksempel være din partner, din mor eller en god ven. Du vil hurtigt opdage, at du ikke er den eneste i verden, der har det svært. Måske kender du endda en, der selv har været igennem et terapiforløb. Du kan så at sige øve dig i at tale om dine problemer med andre, før du kontakter din psykolog, så tanken om terapi ikke vil føles helt så intimiderende.

Indlæg oprettet 184

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen