Er det en god idé at starte en blog?

Mange mennesker stiller sig selv dette spørgsmål hele tiden, usikre på om det er en god idé.

Såkaldte eksperter (og ikke-eksperter) siger, at blogging er dødt, du spilder din tid osv., og det hjælper ikke nogen.

Sandheden er, at der er visse grunde til ikke at starte en blog, men på den anden side er der langt flere grunde til at starte en blog.

I denne artikel får du her nogle grunde til at starte en blog hjemmeside.

 

Du er i kontrol

Du behøver ikke at være en perfekt person for at starte en blog. En af de forunderlige ting ved at blogge er, at kan vokse som person på rejsen. Derudover vil du lære værdifulde ting ved at sætte dig selv derude som en autoritet for det nichemarked, du målretter mod.

Du bestemmer, hvad der bliver skrevet, hvornår du vil skrive, offentliggøre og træffe alle beslutninger – du har ansvaret! Bloggen er din; du har ingen at svare til, og hvis du vil foretage ændringer – er det dit opkald. Ingen supervisor, der fortæller dig, hvad du skal gøre, eller giver dig pres – en drøm, der går i opfyldelse for mange mennesker.

Hvis du vælger det rigtige emne at blogge om, er blogging sjovt, og du vil elske rejsen. Ja, du vil ramme nogle forhindringer undervejs, men generelt vil du nyde det, du laver. Det handler om at vælge et emne af interesse, og når du ser tilbage om et par år, er der en god chance for, at du vil sige, at det har været en fornøjelig rejse.

 

Hvad er fordelen ved at have en blog?

At have en blog i første omgang er fordelen ret indlysende, men den er helt sand. Dine skrivefærdigheder bliver bedre, hvis du blogger og laver dit eget indhold.

Derudover vil du som blogger bruge en del tid på at læse, researche, skrive og redigere dit arbejde. Disse ting vil forbedre din skrivning mere, end du kan forestille dig. Ikke kun vil de forbedre kvaliteten af dit indhold, men de vil også forbedre hastigheden, hvormed du skriver.

Man ved jo aldrig om den praksis, du får ud af blogging, kunne være en vej til en helt ny karriere. Mere end én bogkontrakt er kommet fra et forlag, der har fundet en blog.

 

Tjen penge

Hvis du opretter en professionel hjemmeside som offentlig blog, der bliver populær, er der en chance for, at et forlag kan henvende sig til dig for at skrive en bog. Selvfølgelig skal bloggen være meget populær og vellykket, men det sker, så du skal aldrig sige aldrig – skyd efter stjernerne!

Derudover kunne du gå alene og skrive din bog på bagsiden af bloggens succes. At have bevis for, at din blog klarer sig godt, vil også give dig en bedre chance for at finde en bedre udgiver hen ad vejen.

 

Lad bloggen begynde!

Klar til at komme i gang? Nogle værter, der er populære blandt familier, omfatter www.wordpress.com, www.typepad.com, www.babysites.com, www.squarespace.com og www.blogger.com.

Husk også at holde dine indlæg korte for din egen skyld. Hvis du sætter dig for at registrere hver eneste lille detalje, vil du sandsynligvis blive overvældet og enten brænde ud på at blogge eller være permanent bagud. Skriv med punkttegn. Vælg et par yndlingsbilleder og undertekst dem for at fortælle historien.

Indlæg oprettet 184

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen