Få kemien tilbage i dit forhold

Det er normalt for par at gå igennem hårde tider. Hvis du og din partner oplever en forholdskrise, så fortvivl ikke – der er måder at håndtere det på, som vil hjælpe med at få kemien tilbage i jeres forhold. En god måde at gøre dette på er ved at søge parterapi. Dette kan hjælpe dig med at lære at kommunikere bedre med hinanden og løse eventuelle problemer, der kan forårsage problemer i dit forhold.

Måder at håndtere en forholdskrise 

Intet forhold er perfekt. Par går gennem op- og nedture, og nogle gange rammer de et hårdt sted. Men hvad gør man, når det hårde plaster bliver til en fuldstændig krise? Hvis du kæmper for at få dit forhold tilbage på sporet, så læs videre for at få nogle tips. 

1. Kommuniker åbent og ærligt med hinanden

Ærlighed er afgørende i ethvert forhold, men det er især vigtigt under en krise. Hvis du føler dig ulykkelig eller utilfreds, så fortæl din partner, hvordan du har det. Ligeledes, hvis der er noget, din partner gør, der giver problemer, skal du ikke være bange for at sige fra. Aftapning af dine følelser vil kun gøre situationen værre.

2. Vær villig til at gå på kompromis

I ethvert forhold skal begge partnere være villige til at give og tage. Det betyder at være åben for kompromis, når det kommer til beslutningstagning. Hvis du sidder fast i et problem, så prøv at se tingene fra din partners perspektiv og se efter et kompromis, der vil fungere for jer begge.

3. Giv tid til dig selv – og hinanden!

I ethvert forhold er det vigtigt at bevare din egen følelse af identitet og uafhængighed – ellers kendt som “mig tid.” Uanset om det er at løbe solo eller tage yogatimer alene, vil det at tage lidt tid for dig selv være med til at sikre, at du ikke mister dig selv i dit forhold. Plus, når I får tid til hinanden, vil det føles endnu mere specielt, fordi I ikke kæmper om opmærksomhed hele tiden. Win-win! 

4. Kom ud af din komfortzone

At prøve nye ting sammen er en fantastisk måde at knytte bånd og skabe minder som et par. Og selvom selve aktiviteten ikke nødvendigvis er sjov (tænk: klatring eller faldskærmsudspring), vil den fælles oplevelse bringe jer tættere sammen. Så gå videre og bestil den parmassage – du vil måske bare opleve, at du nyder det mere, end du troede du ville!

5. Søg professionel hjælp, hvis det er nødvendigt

Hvis du har problemer med at få gnisten tilbage i dit forhold, kan parterapi være en god mulighed for dig. I terapien vil du og din partner arbejde sammen med en uddannet terapeut for at identificere og løse eventuelle problemer, der kan forårsage problemer i jeres forhold. Du vil lære nye kommunikations- og problemløsningsevner, der kan hjælpe dig med at løse konflikter og forbedre dit forhold. Hvis du er interesseret i parterapi, så klik her for at lære mere om, hvordan det kan være med til at styrke jeres forhold.

At finde den rigtige parterapeut

Tillid er en stor del af ethvert forhold, så det er vigtigt at finde en terapeut, som du og din partner føler dig godt tilpas med. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal starte, så spørg dine venner eller familie, om de kender nogen, der har specialiseret sig i parterapi. Du kan også søge online efter terapeuter i dit område. Når du har fundet et par terapeuter, som du er interesseret i, kan du læse deres bios for at lære mere om deres erfaring og tilgang til terapi. Giv dem derefter et opkald eller send en e-mail for at forespørge om deres tjenester. Parterapeut Anne Anselmo er en erfaren professionel og kan være den rigtige parterapeut for dig, så sørg for at tjekke det ud!

 

At vælge den rigtige terapeut er en vigtig beslutning, men det behøver ikke at være skræmmende. Med lidt research vil du være på vej til at finde en terapeut, der passer til dig og dit forhold.

 

Parterapi kan hjælpe med at forbedre jeres forhold på mange måder. Det kan hjælpe dig med at kommunikere bedre, løse konflikter og lære nye færdigheder til at håndtere vanskelige situationer. Hvis du kæmper i dit forhold, så tøv ikke med at søge hjælp fra en uddannet professionel.

Indlæg oprettet 176

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen