Hold fast i den gode Corona-hygiejne

Det værste er overstået nu. Tør man ikke godt sige det?

Coronaen ligger primært i bakspejlet. Vi har vaccinerne. Vi har en plan for de kolde måneder, hvor virus trives.

Og det var da egentlig også ret hurtigt, at vi vænnede os af med alle restriktionerne, da de langt om længe blev afskaffet igen. Vi kan mødes til fester, koncerter og festivaler, uden at skulle bekymre os om afstand og mundbind – hvor er det dejligt!

Men der er faktisk én ting, som jeg synes vi bør holde fast i fra en ellers kedelig tid; og det er hygiejnen.

For en god håndhygiejne kan forebygge rigtig mange andre sygdomme, og det er faktisk noget vi har været ret dårlige til i Danmark. Og det er tilmed noget, som de virkelig har kæmpet med på vores sygehuse og hospitaler.

Så jeg synes det er værd at slå et slag for en fortsat god håndhygiejne med 3 gode vaner, foruden grundig håndvask, som er nemme at gøre til en del af hverdagen.

Behold spritten i håndtasken

Håndspritten var vel nok den første store praktiske ændring i vores hverdag, da Coronaen gjorde sit indtog herhjemme. Jeg glemmer sent, hvordan prisen for en uskyldig lille dunk håndsprit tog himmelflugt. Den pris er sidenhen blevet meget lav igen – heldigvis.

Det er bl.a. prisen og de smarte små former, som dunkene kommer i, som burde gøre dem til en fast del af sortimentet i håndtasken. Har du f.eks. set, at man kan få sådan nogle små kortformede nogle? Det er smart!

Og så spritten vise sig at være en sand lifesaver, når man er på farten. For vi har vel allesammen fundet os selv i en hygiejnisk tvivlsom situation på et offentligt toilet eller lignende.

Og faktisk, så kan det godt svare sig at købe stort ind hos de butikker, som sundhedsprofessionelle bruger, f.eks. Abbott.

Fremtidens håndklæde er af papir

Der er særligt 3 steder på dit badeværelse, hvor bakterierne har en fest: på dørhåndtaget, på vandhanen og på håndklædet. De fleste ville nok kunne gætte de første 2, men mange tænker faktisk ikke over det med håndklædet. Hvor lang tid siden er det, siden du sidst skiftede håndklædet på badeværelset?

Man behøver ikke nødvendigvis at have hvert sit håndklæde til dem, som bor derhjemme; men der skal ikke meget mere end én gæst til, før vi har balladen. For én person kan slæbe bakterier med, som ikke lige forsvinder, hvis man har lidt travlt, når man vasker hænderne; og de bakterier sætter sig i håndklædet, hvor de bare venter på at springe på hænderne af alle andre, som kommer forbi.

Derfor er det en rigtig god idé at finde håndklædepapiret frem, når man får besøg. Du ved, håndklædepapir – ligesom det der er på de gode offentlige toiletter.

Og faktisk er det ikke nær så dyrt eller miljøbelastende, som man skulle tro.

Husk dørhåndtagene!

Har du nogensinde prøve at lyse rundt med sådan en UV-lygte, som lyser fedtfingrer og bakterier op? Har du så prøvet at lyse på et dørhåndtag? Hvis ikke, så tro mig: det er temmelig klamt.

Så de der dørhåndtag, de skal altså tørres af – som minimum når man alligevel gør rent. Dem allesammen. Hver gang.

Der er ikke så meget at diskutere; de dørhåndtag skal bare holdes rene.

Og med disse tre vaner når du rigtig langt med at opretholde en god håndhygiejne, og holde sygdommene for døren.

Indlæg oprettet 174

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen