Hvad er det der gør at folk går shopping amok på Black Friday?

Danskerne er kendt for deres kærlighed til gode tilbud og deres sparsommelige natur. Så det bør ikke komme som nogen overraskelse, at de strømmer til butikkerne på Black Friday i jagten på de bedste tilbud. Hvad der dog kan være overraskende er, at Danmark, på trods af at være et relativt lille land, har en af de højeste Black Friday-forbrugsrater i verden. Faktisk tyder nogle skøn på, at danske forbrugere bruger mere på Black Friday end indbyggerne i noget andet europæisk land. Der er flere årsager til dette fænomen. For det første tilbyder mange butikker i Danmark store rabatter på en lang række produkter, hvilket gør det nemt for kunderne at finde gode tilbud. For det andet falder Black Friday i slutningen af måneden, hvor mange danske familier har ekstra penge at bruge takket være at de lige har fået løn. Sidst men ikke mindst, ligger Black Friday så tæt på julen, at mange bruger dagen til at finde julegaver til deres familie og venner.

Black Friday: Danmark vs USA

Som nævnt, så er Danmark et af de lande, hvor forbrugerne bruger flest penge på Black Friday. Det skyldes først og fremmest de mange vilde Black Friday tilbud, som du kan eksempler på her, men også det, at danskerne generelt set, har en højere købekraft end mange andre steder i verden. Black Friday foregår dog oftest i god ro og orden, og i værste fald kan der opstå lidt skubben og råben, når folk skal ind i butikkerne. Omvendt, så ser man ofte videoklip fra USA, hvor folk ender i deciderede slåskampe og endda i optøjer, på denne dag. Det er en mentalitet der ligger langt fra den danske og måske også en grund til populariteten.

Hvad er fordelene ved at handle på Black Friday?

Den største fordel giver sig selv. Black Friday tilbud er kendt for at være ekstra gode og i nogle enkelte tilfælde, ekstremt gode. Det lokker kunderne til, både dem som ikke har mange penge mellem hænderne til forbrugsgoder, men også dem som ikke lider nød. En anden fordel, som andre ser som den største, er at det er en god dag at foretage sine julegaveindkøb på, da man kan få meget mere for sine penge, end hvis man køber sine julegaver på andre dage i løbet af året. De vilde tilbud gør det muligt for folk der normalt har et stramt budget, at få mere for sine penge.

Indlæg oprettet 184

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen