Sommer bryllup

Når et bryllup skal arrangeres, er det ofte sommerperioden der er i kikkerten, i forhold til tidspunktet for festen. Det er typisk fordi de fleste gerne vil have noget dejligt vejr til deres store dag, og for at undgå en regnvejrsdag så vidt muligt. Sommer bryllup kan noget særligt ved at de lyse timer er flest, så festen måske ikke stopper så tidligt som den kunne have gjort. Det giver også nogen muligheder til brudekjolen. Stilarten kan være lidt anderledes, måske kortere, og lettere som passer til en dejlig solskinsdag. 

 

Det perfekte sted

Et sommerbryllup giver flere muligheder for at vælge det helt rigtige sted, at festen skal afholdes, og måske endda også vielsen. Nogen drømmer om at holde sit bryllup som en stor havefest, eller måske ved stranden. Og så er det jo bedst med høj sol, og tørvejr. Vielsen behøver ikke være i kirken eller på rådhuset. Det kan lade sig gøre at lave en aftale om en vielse et andet sted efter ønske. Det kræver bare at præsten er med på idéen.

 

Fordele og ulemper

De fleste gæster gør sig umage med at finde det fineste tøj, og noget af tøjet er måske også lidt varmt. Specielt for herrerne som tager jakkesæt på, kan det være en varm fornøjelse. Det kan være en ulempe hvis vejret står på høj sol med 30 grader til en havefest. På den anden side er det en fordel med klart og solrigt vejr når brudeparret skal ud at tage bryllupsbilleder efter vielsen er gennemført. Og de kvindelige gæster kan have lette kjoler på uden at fryse, og have behov for store jakker. Transporten fra kirken til festen kan foregå i en åben sportsvogn, eller måske hestevogn når vejret er varmt og uden regn.

 

Påklædning

For nogen er det ikke så vigtigt med hvordan påklædningen er hos gæsterne, eller for brudeparret. Det kan være at brudeparret vælger at blive gift i noget pænt hverdagstøj, med øje for at det skal kunne bruges bagefter. Hvis vielsen er skal ske på rådhuset, er der større tendens til fest kjoler og hverdagstøj. Selvom nogen prioriterer at det skal være en rigtig brudekjole, selvom det ikke er et stort kirkebryllup. Det er også lettere at klæde børn på til en sådan fest, hvis de kan have let tøj på og måske endda sommertøj.

 

Gæsterne

Sommerbryllup giver noget ekstra muligheder for gæsterne. Hvis nogen vælger at lave underholdning til festen, er der mulighed for at lave lege som kan foregå udenfor. Det gør det også lettere med parkering. Hvis festen foregår inde i en større by, kan det være besværligt med parkeringen. Her hjælper det med at vejret holder sig tørt, så gæsterne ikke bliver våde hvis de skal gå et stykke hen til fest lokalerne. 

Indlæg oprettet 174

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen