Det perfekte hjemmelavet brød

 

Intet slår lækkert hjemmelavet brød! Og jeg må indrømme at jeg faktisk er lidt brød afhængig. Jeg elsker alle slags brød, fra bløde og saftige, til sprøde og luftige. Mit absolutte favoritbrød er dog et luftigt hvidt hjemmelavet brød. Det er år siden, at jeg lærte mig selv at bage det perfekte brød, og det har fuldstændig ændret mit liv siden! Jeg laver det meste af brødet til familien, og det bedste ved det hele er ikke kun at det smager bedre end købt brød, men så får det mig også til at føle mig fuldendt på en helt unik måde, når jeg bager brød. Hvis bare du planlægger lidt frem, er det virkelig ikke særlig meget arbejde, og det arbejde du lægger i det, vil helt sikkert være din tid værd.

Jeg må dog indrømme, at jeg var fuldstændig bange for at lave brød første gang jeg skulle bage for mange år siden. Jeg fejlede mange gange, og jeg var overbevist om at jeg aldrig ville lykkes med selv den simpleste opskrift på brød. Men frygt ej! Jeg har lavet alle fejlene, så du ikke behøver!

Her kommer der en masse tips til hvordan du bedst bager det lækreste brød i en meget simpel proces.

 

Første tip er at starte med god gær. Hvis din gær er gammelt eller dødt, kommer dit brød ingen vegne. Jeg har min gær i køleskabet for at holde det friskt og holdbart længere. Opløs gæren i varmt vand med en knivspids sukker, og hvis det ikke bobler og er skummet efter 10 minutter, skal du prøve igen med frisk gær.

Det er også rigtig vigtigt at have det rette udstyr, som skåle med silikone bund, så skålen ikke glider på bordpladen eller den helt rigtige røreske.

Lige så snart at gæren bliver din bedste ven, kan du tilføje flere ingredienser til din dej. Jeg har fundet ud af, at den dej med de mest simple ingredienser er den bedste.

Du skal nu være opmærksom på ikke at tilføje for meget mel. Tilføj lidt med ad gangen, og mærk dig frem til en god konsistens, som ikke klistrer nemt til dine fingre. Jeg kan godt lide at tilføje halvdelen af melet til at starte med og så langsomt tilføje en halv deciliter ad gangen, indtil det hele er brugt op. Det er nemt at tilføje mere mel, men umuligt at fjerne det igen, hvis der er kommet for meget.

Lad dejen hæve en times tid, og del det ud til to lige store bolde. Rul hver bold ud til en rektangel, og rul den derefter sammen til en cylinder inden du putter den i en rugbrødsform/formbrødsform. Dæk det til med noget film og lad det igen hæve omkring en time.

Bag brødet i omkring 30-35 minutter eller indtil det er gyldent brunt og lyder hult når man slår på det. Jeg kan godt lide at smøre mit brød med lidt smeltet smør, inde jeg bager det, men det er helt op til dig. Lad det køle lidt ned inden du skærer det til lækre skiver.

Indlæg oprettet 176

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen