Hvornår er skilsmisse det rigtige?

Kan vi løse vores ægteskab eller er skilsmisseløsningen? Det er et af de store spørgsmål, som mange personer/par kan have, når ægteskabet går skævt, og intet er som det plejer. Der er nok ingen, som lod sig blive gift, hvis de regnede med en skilsmisse i sidste ende, og derfor kan det være svært at acceptere og en hård pille at sluge, at tingene kan ende sådan.

Det korte svar er, at skilsmisse er løsningen når ægteskabet simpelthen ikke fungerer mere, der ikke er mere kærlighed tilbage, i ikke ser en fremtid sammen, og alle muligheder og løsninger er prøvet.

Men hvad med børnene?

En af de største spekulationer der kan være i forbindelse med skilsmisse er børnene. De fleste ønsker, at deres børn vokser op med to forældre, som er sammen og elsker hinanden. Dette er også grunden til, at mange forældre prøver at redde ægteskabet i stedet for at lade sig skille. Det er naturligvis rigtigt, at drømmescenariet ville være to forældre, der var gode sammen og havde et godt ægteskab, men det er ikke altid det bedste for børnene at blive sammen, hvis ægteskabet ikke fungerer.

Er det problemer, som ikke kan løses, kan det i nogle tilfælde være bedre for børnene at have forældre, der bliver skilt end at have forældre, som bliver sammen, selvom de ikke ønsker det og et hjem fyldt med dårlig stemning og konflikter. Det vil være en hård pille at sluge i starten, men på sigt kan det i de tilfælde have positive effekter for jeres børn.

Få professionel hjælp

Er du/i i tvivl om skilsmisse er den bedste løsning, eller står i midt i en skilsmisse kan parterapi skilsmisse være en rigtig god ide. På linket kan du læse mere om parterapi og finde en privat praktiserende psykoterapeut, der kan hjælpe jer igennem den svære tid. Parterapi er en god ide – uanset om i prøver at redde forholdet, eller i har besluttet jer for at blive skilt.

I en skilsmisse er der mange store spørgsmål og dilemmaer, som i kan have brug for at få drøftet og få professionel hjælp til. Derudover er skilsmisse et af de sværeste tidspunkter i livet, hvor det kan hjælpe at få snakket med nogen om det ligesom enhver anden livskrise, du kan stå i.

Indlæg oprettet 157

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen