Er du Særlig Sensitiv?

Går du med tanker om hvorfor du bliver hurtig træt og udmattet. Har du en tendens til at føle dig fyldt op af hverdagens mange indtryk? Og du får din nødvendige nattesøvn og ved at du lever sundt og dyrker den motion der anbefales. Føler du din tålmodighed og træthed er fylder mere end hos andre mennesker? Har du svært ved at finde din grænse og bliver du stresset over de mindste ting? Skal du måske finde svaret i HSP , Highly Sensitiv Person også kaldet særlig sensitiv.

HSP – hjælp at hente

Der er hjælp at hente hos https://jegindsigt.dk/saerligt-sensitive-mennesker-hsp/ . Jegindsigt giver dig i form af terapi mulighed for at bruge dine ressourcer og kompetencer rigtigt. Du kan ved hjælp af terapien få redskaber til at bruge dine kompetencer på en fornuftig måde, så du undgår at blive overstimuleret. Stoppe op og mærke dig selv og sætte grænser for dig selv. Grænser du måske hidtil ikke har været opmærksom på.

Du skal i din dagligdag være bevidst om, hvad det er der gør dig træt og at du bliver overstimuleret. Du skal lære at lytte til dig selv og finde dine behov. Når du lærer at lytte til dig selv, får du nemmere ved at undgå det der tapper din energi.

Hvordan opleves HSP?

Hvis du kan se dig selv som en person der oftest føler træthed, utålmodighed, irritabilitet og udmattelse, samt overvældes af sanseindtryk, tanker og følelser, er det typiske tegn på HSP . Personer med HSP har let ved at blive overstimuleret og svært ved at overskue ting, selv de mindste ting. Men har dog evnen til at gå i detaljer og fokuserer på alt hvad der er omkring én.

Det er svært for personer med HSP at kunne lukke af for indtryk. Der reflekteres mere over tingene end andre. HSP er ikke en diagnose men er biologisk betinget og indlejret i nervesystemet. Overbelastning af nervesystemet medfører, at de kognitive evner for en periode nedsættes.

Fintfølende og sensitiv

Når du er særligt sensitiv, er du meget fintfølende og bemærkelsesværdige omgivelser på en anden måde end andre. Det bevirker også at et menneske der er særlig følsomme følsomme reagerer mere på lyd, lys, temperatur og smerte. Kroppen reagerer, og bruger store mængder energi. Derfor er det vigtigt at kunne få bearbejdet disse indtryk og få værktøjer til, at begå sig på en sundere og mere positiv måde til andre mennesker.

Indlæg oprettet 176

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen