Sådan får du rettet dine skæve tænder på en diskret og behagelig måde som voksen

Der er mange voksne, som har skæve tænder, fordi de ikke har fået dem rettet hos skoletandlægen, da de var børn. Og mange er faktisk rigtig kede af deres skæve tænder, fordi de kosmetisk set ikke synes, det er så pænt. Derudover er mange også generet af deres skæve tænder af andre sundhedsmæssige årsager.

Når man har skæve tænder, så kan man nemlig have svært ved at rense tænderne ordentligt, og derfor er man også mere disponeret for huller i tænderne. Derudover så oplever flere også bidfunktionelle tandproblemer, som kan forårsage hyppige hovedpiner og migræneanfald.

I “gamle dage” rettede man tænder med de såkaldte “togskinner” – et par metalskinner, som blev fastgjort til tænderne over en længere periode. Disse var på ingen måde kønne, så derfor er de heldigvis også fortid nu.

I dag har man mulighed for at få foretaget en kosmetisk tandregulering med usynlig bøjle – også kaldet Invisalign.

 

Hvad er Invisalign?

Invisalign er en Amerikansk opfindelse og består af en række gennemsigtige og fleksible plastskinner, som er specielt designede til den enkelte patients tandsæt.

Ideen med skinnerne er, at de skal udskiftes én gang ugentligt til et par nye skinner, der er en lille smule anderledes end de forrige. Ved at skifte til et par nye skinner hver uge bliver tænderne langsomt skubbet på plads. Behandlingen tager derfor alt mellem 3 og 18 måneder afhængig er, hvor skæve dine tænder er som udgangspunkt.

Skinnerne er fremstillet i et let og behageligt materiale, der gør at behandlingen også er fuldtændig smertefri. Det gør overhovedet ikke ondt, når du har skinnerne på. Du vil højst opleve, at få lidt spændinger i tænderne. Især i de første par dage efter du har skiftet til et par nye skinner.

 

Mange fordele med de usynlige skinner fra Invisalign

Bøjlen, som du skal bære, når du få en Invisalign behandling er næsten usynlig, og kan kun ses, hvis man virkelig lægger mærke til det. Deruodver er de ikke ubehagelige at have på. Du kan derfor sagtens tale normalt med dem på – uden at man kan høre det på din stemme.

Skinnerne er aftagelige og er lette at tage af hurtigt, hvis du fx skal spise eller skal have taget billeder, hvor du ikke lige har lyst til at vise dine tænder med dem på.

Skal du have det bedste ud af din Invisalign behandling, så kan du med fordel kombinere behandlingen med en tandblegning, så du både får helt lige og helt hvide tænder på samme tid.

 

Vil du have tandregulering med Invisalign?

www.tandlaege.info kan du booke tid til en forundersøgelse for Invisalign hos Tandlægerne i Centrum i Vejle.

Til forundersøgelsen får du bl.a. lavet et aftryk af dine tænder, og tandlægen vil vurdere om du er den rette kandidat til en behandling. Hvis alt er som det skal være bliver du godkendt og behandlingen kan begynde.

 

Indlæg oprettet 176

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen