Smykker til mænd og oprindelse.

For mænd, især dem i vestlige kulturer, har traditionel tænkning i mange år dikteret, at smykker skal dæmpes for ikke at fremstå flamboyante eller “for feminine”.

 

Denne kulturelle norm er ikke vejledende for den interessante og omfattende historie med mandlige smykker. Selvom det sidste århundrede for det meste har begrænset mænds smykker til et lækkert armbåndsur og måske en ring, viser historien at mænds forkærlighed for at pryde sig selv i alle former for luksuriøst tilbehør er blevet større med tiden.

 

Mænd og smykker i oldtiden

I mystikkens ældgamle tidsalder og grundlæggelsen af ​​civilisationer spillede smykker den vigtige rolle at have store magiske kræfter og betyd lederskab. Kløer og hugtænder blev perforeret og spændt i halskæder, da de menes at give bæreren dyrets styrke og magt.

 

En sådan forhistorisk halskæde lavet af ørneklør blev fundet i Litaun, der sandsynligvis var båret af mænd 140.000 år tidligere. I Nordafrika blev der fundet en bjørneklo halskæde, der går 82.000 år tilbage i tiden.

 

Religiøse ordener i det gamle Egypten bestod af forgylde mænd med smykker. Guld, sølv og ædelsten blev æret som en bro mellem dødelige og guderne. Ved at dække deres hoveder, hals og arme med smykker kunne præster og shamaner være tættere på guddommelighed og have større åndelig indflydelse på deres tilhængere.

 

Måske er det tidligste eksempel på, at smykker til mænd er praktiske, faraoernes signetring. En sådan ring havde et officielt segl af royalty, der blev brugt til at markere breve og dokumenter.

 

I det antikke Grækenland dekorerede magtfulde mænd deres hoveder med laurbær og draperede deres skuldre med guirlander. Afhængigt af planten viste dette tilbehør som smykke, hvilken af ​​de græske panteoner af guder, mennesker med indflydelse havde højt agtelse.

 

Ved at vedtage græske militære traditioner bar romerske soldater læder- eller metalmanchetter i krig for guddommelig beskyttelse.

 

Kelterne lavede nogle af de fineste smykker i metalalderen. Stammechefer havde flotte sølv- og guldsmykker på, mens almindelige mænd havde smykker af jern, bronze og kobber.

Indlæg oprettet 168

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen