Hvad skal du vide inden aktieinvestering?

Hvis du overvejer at investere i aktier, er der nogle få ting, du skal vide, før du går i gang. Først og fremmest er det vigtigt at sprede dine investeringer over en række forskellige virksomheder og sektorer. Dette vil være med til at reducere din risiko, hvis en eller to af disse virksomheder skulle komme til at præstere dårligt. For det andet skal du sikre dig, at du er fortrolig med den aktie, du køber. Hvis du ikke kan sove om natten, efter at du har foretaget investeringen, er det sandsynligvis ikke en god idé!

Hvad er en aktie?

En aktie er en ejerandel i en virksomhed. Når du køber aktier i et selskab, køber du i realiteten en del af selskabet. Det giver dig visse rettigheder, herunder retten til at stemme på generalforsamlinger og til at modtage udbytte (en del af selskabets overskud).

Hvorfor investere i aktier?

Der er mange grunde til, at folk vælger at investere i aktier og der findes utroligt mange unge investorer som f.eks. på stabilokonomi her. Nogle gør det på lang sigt i håb om at kunne sælge deres aktier på et senere tidspunkt for mere, end de har betalt for dem. Andre handler aktivt med aktier og forsøger at tjene penge på kortsigtede kursbevægelser. Mange mennesker investerer i aktier, fordi de giver mulighed for et højt afkast. Det er dog vigtigt at huske, at aktiekurserne også kan falde, og du kan ende med at tabe penge.

Hvordan kan jeg købe aktier?

Hvis du ønsker at købe aktier, skal du åbne en børsmæglerkonto hos en børsmægler. Når din konto er oprettet, kan du begynde at købe og sælge aktier. Det kan du gøre enten online eller via telefonen.

Hvad skal jeg ellers vide?

Der er et par andre ting, som du skal være opmærksom på, før du investerer i aktier. Det drejer sig bl.a. om stempelafgift (en skat, der opkræves på aktietransaktioner) og mæglergebyrer (gebyrer, som din børsmægler opkræver). Du bør også gøre dig bekendt med de forskellige typer aktieordrer, f.eks. limiterede ordrer og stop-loss-ordrer.

Indlæg oprettet 176

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen